Uutiset

Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria

06.03.2024

Päijät-Hämeen salibandyseurojen välinen historiallinen yhteistyösopimus, jonka taustalla toimivat Suomen Salibandyliiton Mikko Kaksonen ja Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n Jaakko Räty, on merkittävä askel kohti yhtenäisempää, inklusiivisempaa ja kilpailukykyisempää salibandytoimintaa alueella. Allekirjoitettu 29. helmikuuta 2024, sopimus yhdistää Pelicans SB, LASB, Orimattilan Jymy, SB Heinola ja Bandy Boys-88 voimat, edistäen pelaajakehitystä ja lajin harrastusmahdollisuuksia Päijät-Hämeessä.

Pelicans SB:n hallituksen puheenjohtaja Mia Järvinen valottaa yhteistyön perusteita: "Yhteinen huolemme alueen joukkueiden ja harrastajien tulevaisuudesta rohkaisi meitä etsimään yhteistyömahdollisuuksia. Oli selvää, että vain yhdessä voimme turvata lajin harrastusmahdollisuudet kaikille alueen pelaajille."

SB Heinolan Panu Liikola kertoo jo aiemmin LASBin kanssa tehdystä yhteistyöstä: "Olemme jo pitkään tehneet LASBin kanssa yhteistyötä, joka on toiminut moitteettomasti. Se on luonut vahvan perustan laajemmalle alueelliselle yhteistyölle."

Yhteistyön Tuomat Hyödyt ja Mahdollisuudet

LASB F-liigan Thomas Salokangas korostaa yhteistyön strategista merkitystä: "Aiempi epävirallinen yhteistyö on nyt muuttunut strategiseksi kumppanuudeksi, jossa kaikilla seuroilla on yhteiset tavoitteet ja pelisäännöt. Tämä mahdollistaa resurssien ja osaamisen tehokkaamman jakamisen."

Orimattilan Jymyn Kimmo Snellman näkee yhteistyön erityisesti pienempien seurojen tulevaisuuden turvaajana: "Yhteistyön myötä voimme taata, että jokaiselle pelaajalle löytyy sopiva harrastus- tai kilpapolku, mikä on elintärkeää pienemmille seuroillemme."

Yhteistyön odotetaan tuovan konkreettisia hyötyjä, kuten yli seurarajojen ulottuvaa valmentajakoulutusta, yhteisiä leirejä pelaajille, sekä yhteistä markkinointia ja tiedottamista. Se vähentää pelaajien lopettamista ja luo laajemmat mahdollisuudet pelaajauran kehittymiselle.

Innovatiiviset Tulevaisuuden Suunnitelmat

Yhteistyö avaa ovia uusille innovaatioille ja kehityssuunnitelmille. "Ensimmäisiä askelia ovat yhdistelmäjoukkueet nuoremmissa ikäluokissa ja talenttitoiminta, joka ylittää seurarajat," kertoo Salokangas. Tämä yhteistyö luo myös perustan F-liigajoukkueen vahvistamiselle alueen lippulaivana.

Jymyn Snellman näkee yhteistyön tuovan laadullisia parannuksia valmennukseen ja pelaajien kehittymiseen: "Yhteisjoukkueiden kautta valmennuksen taso nousee, ja pelaajille tarjoutuu enemmän mahdollisuuksia."

Yhteenveto

Päijät-Hämeen alueen salibandyseurojen välinen yhteistyösopimus on merkittävä edistysaskel kohti tavoitetta yhtenäisestä, kestävästä ja kilpailukykyisestä salibandytoiminnasta. Se tuo uusia mahdollisuuksia pelaajakehitykseen, parantaa lajin näkyvyyttä ja elinvoimaisuutta sekä edistää yhteisöllisyyttä seurojen välillä. Tämä yhteistyö ei ainoastaan vahvista alueen salibandyn asemaa vaan luo myös vankan perustan tulevaisuuden menestykselle sekä pelaajille, että seuroille.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023
21.03.2023Pöytäkirjoja 35 vuoden takaa
28.11.2022M60-joukkueella kotiturnaus 3.12. Päijänne Areenalla
19.11.2022P9-joukkue pelannut kaksi säbäkipinäturnausta
09.08.2022Ulkokaukalo muutti uuden koulun pihalle
20.12.2021BB - Voima 4-10 ja kaudesta ylipäätään lopussa.
28.11.2021BB - SBS Hamina 6-9
13.11.2021Perjantai-illan vieraaksi saapui Löysätempo Mikkelistä
02.11.2021Tiistai-illan vieraspuhde Mansikka-Ahon parketilla Klubin vieraana

Siirry arkistoon »