Uutiset

E1-juniorit voittivat mestaruuden

09.04.2018

BB-88 E1-pojat mestaruuteen

Bandy Boys -88:n E1-pojat (2006-) pelasivat sunnuntaina Itä-Suomen alueen haastajatason finaalissa kotikentällä Sysmässä. Mukana olivat Savo-Karjalan alueelta joensuulainen Josba 07 sekä kuopiolainen SB Welhot. Tältä Kaakkois-Suomen alueelta oli toisena mukaan päässyt tuttu Pelicans SB Turkoosi. Sen kanssa oli alkusarjoissa tiukkoja kamppailuja ja Itä-Hämeen pojat jäivätkin tuolloin toiseksi. 

Ensimmäisessä välierässä Pelicans löi kuopiolaiset 8-6 ja meni finaaliin. Alkua hallitsi Pelicans mutta lopussa Welhot pääsi hätyyttelemään lahtelaisia. BB-88 kohtasi ennestään tuntemattoman Josban. Se oli esiintynyt Savo-Karjalan sarjoissa erittäin tehokkaasti. BB sai otteluun hyvän alun. Vaikka peli kentällä oli hyvin tasaista, Veeti Yli-Talonen laukoi kotijoukkueen vastustamattomasti 2-0 johtoon. Peli oli loppuun saakka samanlaista. Tasaisessa väännössä BB-88 puolusti hienosti ja mainioilla laukauksilla vei voiton numeroin 6-2. Veeti laukoi kaikkiaan neljä maalia ja Henri Vettenterä kaksi. Alakerrassa Onni Nurminen vei kaksinkamppailut syöttäen kolme maaleista. Onnistuminen oli kuitenkin koko joukkueen.

Pronssit vei Josba lyötyään Welhot selkeästi. Finaalissa oli vastassa siis tuttu Pelicans. Ottelusta tuli oikea trilleri. Kotijoukkue oli pahasti kipsissä ensimmäisessä erässä. Jalkoja ei saatu liikkeelle ja oli kuin olisi tyydytty hopeasijaan. 10 minuutin jälkeen peli oli lahtelaisille peräti 5-1. Tästä heräsi BB tehtyään pieniä peluutusmuutoksia. Onnistumisia alkoi tulla ja taistelu alkoi. Yli puoleen tuntiin ei Pelicansia päästetty maalaamaan ja sysmäläiset olivat kääntäneetkin ottelun 7-5 johdoksi. Kuuden viimeisen minuutin aikana Pelicans tuli kuitenkin väkisin tasoihin numeroihin 7-7.

Edessä oli jatkoaika. Sitä ehdittiin pelata vain 17 sekuntia, kun Henri Vettenterä syötti Veeti Yli-Talosen puolittaiseen läpiajoon. Puolustaja oli häiritsemässä mutta Veeti laukoi kierrosta täydellisen pommin eikä lahtelaismaalivahdille jäänyt mitään saumaa. Näin oli E1-poikien kausi huipentunut kultamitaleihin.

Loppuottelussa tehot jakaantuivat mukavan laajalle. Kimi Elfvengren teki kaksi maalia ja Veeti Yli-Talonen, Aleksi Muttilainen, Miro Lehti, Niilo Palkeinen, Henri Vettenterä ja Onni Nurminen maalin mieheen. Joukkue oli hieman aloittanut ylivoimapelin harjoittelua ja molemmat lahtelaisjäähyt päättyivätkin BB:n maaliin. Kotijoukkueen kahdesta jäähystä Pelicans rankaisi ensimmäisessä mutta toisessa sysmäläisten alivoima onnistui hyvin.

Ennätyksellinen yleisömäärä oli saapunut paikalle kannustamaan BB-88 juniorit voittoon, huutomyrsky oli valtava ja yleisön kannustus toikin ns. kuudennen pelaajan kentälle. Ja todellisen herkkupalanhan trillerimäinen ottelu tarjosikin, neljän maalin takaa-ajosta johtoon, tasapeli lopussa ja vielä kaiken kruunuksi lopullinen voittomaali tehtiin jatkoajalla.

Lämmin kiitos upealle yleisölle, huoltajille, toimitsijoille ja kuuluttajalle ison finaalihuipentuman läpiviennistä! Tämä oli upea finaali!

Mestaruuskakkua syödään yhdessä BB-88:n 30 v. juhlien yhteydessä la 14.4.2018 klo 14.00 alkaen Päijänne Areenalla, tervetuloa!

Katso tästä Heikki Helinin turnauskuvat.

 

E1-mestarit_17-18.jpgKuvassa:

Itä-Häme Akatemian yhteisjoukkue voitti ensimmäisenä vuonna Itä-Suomen haastajatason finaalin. 
Polvillaan vasemmalta oikealle: Kuhanen Jimi, Kapanen Pyry, Pippuri Aaro, Elfvengren Kimi, Helminen Aku, Laitinen Ilmari, Palkeinen Niilo . Seisoo vasemmelta oikealle: Hotti Sami, Hotti Viivi, Nurminen Onni, Vettenterä Henri, Syväsalo Max, Rajakangas Miro, Yli-Talonen Veeti, Muttilainen Aleksi, Lehti Miro. Kuvasta puuttuvat joukkueessa pelaavat Markus Porvari ja Arttu Lettojärvi. Alkukauden joukkueessa pelasi lisäksi Joona Parkkinen. 
Joukkuetta valmentavat Jari Yli-Talonen ja Ilkka Hörkkö.
04.06.2019Bandy Boys-88 kiittää lämpimästi äänestäjiään
30.05.2019Maajoukkuetie FBA kutsuu tyttöjä
27.05.2019Junioreiden kauden päättäjäiset
13.05.2019BB-88 ehdolla Hämeenmaan Kannustajat-ohjelmassa
13.05.2019Haastattelussa Anu Raatevaara
15.04.2019Haastajafinaalista D2-junnuille hopeaa
01.04.2019Edustus säilytti sarjapaikkansa
01.04.2019BB-88:n D2-juniorit etenivät haastajafinaaliin!
03.02.2019D2-juniorien voittoputki jatkuu
29.12.2018Maajoukkuetie kutsuu 06-syntyneitä

Siirry arkistoon »