Uutiset

Katsaus kauteen 2019-2020

24.04.2020

Kausi 2019-2020 jää historiaan, kun salibandykausi monen muun urheilulajin tavoin jouduttiin keskeyttämään koronaepidemian vuoksi maaliskuussa. Bandyboys-88:n kaikki kilpasarjajoukkueet ehtivät pelata suurimman osan kaudesta, kun pelaamatta jäi 1-2 turnausta / joukkue.

Kaudella liiton sarjoissa pelasi miesten edustusjoukkue, D1-juniorit ja E1-Juniorit. G-juniorit pelasivat PH-Lähiligaa. Kuluneelle kaudelle Naperosähly muuttui perhesählyksi, jolla haluttiin aktivoida vanhempia mukaan joukkueen toimintaan. Harrastenaiset kärsivät edellisellä kaudella pelaajapulasta, mutta kuluneella kaudella ongelmasta ei ollut tietoa. Vuorolle löysi uusia pelaajia ja keväällä naiset pääsivät pelaamaan myös heinolalaista harrastejoukkuetta vastaan. Kauden aikana myös perustettiin 2009-2011 syntyneille junioreille harrastesähly-vuoro, joka kokoontui kerran viikossa.

Päijänne-Areenalla päästiin nauttimaan salibandysta yhteensä kuudessa kotiturnauksessa. Edustusjoukkueella ja E-junioreilla oli kaksi kotiturnausta, D-junioreilla ja G-junioreilla yhdet kotiturnaukset. Yleisöä löysi kotijoukkueiden peleihin mukavasti ja tunnelma hipoi kattoa. Katsojamäärät Edustuksen peleissä eivät jääneet kauas 2-divisioonan ajoista, kun yleisöä löysi paikalle molemmissa kotiturnauksissa reilusti yli 100 henkeä.

Keväisin seuran joukkueilla on tapana palkita joukkueen pelaajia, niin myös tänäkin vuonna. Perinteiset kauden päättäjäiset joudutaan jättämään väliin, mutta palkinnot toimitetaan palkituille. Joukkueiden valmentajat kokosivat koosteen joukkueensa kaudesta ja palkittavista.

 VKEDUSTUS.JPG

Edustuksen kausi oli nousujohtoinen

Ennen kauden alkua edustuksen tavoitteena oli nousta takaisin kakkosdivariin. Alku kesästä pelaajatilanne näytti lupaavalta ja mahdollisia vahvistuksia viime kauteen oli monia. Kauden alkaessa useat vahvistukset peruivat siirtonsa BB-88. Mikko Salonen ja Joni Kantonen palasivat Sb Heinolasta takaisin BB-88:n riveihin, kuten myös Eemeli Vettenranta Hämeenkosken Dynamosta. Saimme myös houkuteltua Timo Vettenrannan pelaamaan muutaman vuoden tauon jälkeen.

Alkukaudesta paperilla hyvältä näyttänyt joukkue joutui tunnustamaan kolmosdivarin kovan tason. Kesän ja alkukauden harjoittelemattomuus näkyi pelaamisessa. Joulutauolle lähtiessä oli selvää että nousukarsinnat ovat käytännössä enää vain haaveena. Vuoden 2020 alussa tuli neljän ottelun voittoputki ja kauden viimeiset kaksi ottelua hävittiin ennen koronaviruksesta aiheutunutta kauden päätöstä. Joukkueen lopullinen sijoitus oli viides.

Kausi oli nousujohtoinen. Valmentajan puuttuminen ja kesän harjoittelemattomuus näkyi heti kauden alusta, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, niin sitä paremmin joukkue pelasi yhteen. Joukkueen ikähaitari oli iso mutta siitä huolimatta joukkuehenki pysyin hyvänä koko kauden ajan. Tulevana kautena tavoite on edelleen vahvistaa pelaajamateriaalia, sekä hankkia valmentaja.

 VKEDUSTUS2.JPG

Itä-Häme Akatemian yhteisjoukkue pelasi kaudella 2019-2020 kahta eri sarjaa eli liiton D1- ja C2-junioreiden sarjoja

Joukkue pelasi BB-88:n paidassa 06-syntyneiden D1-sarjaa sekä SB Heinolan paidassa 05-syntyneiden C2-sarjaa. BB-88:n joukkueessa pelasi kauden aikana kaikkiaan 23 eri pelaajaa joista kuusi oli 07-syntyneitä. Joukkueessa pelasi pelaajia Sysmästä, Hartolasta, Joutsasta ja Heinolasta. Harjoitukset pidettiin Hartolassa, Heinolassa ja Sysmässä. Joukkueita valmensivat Panu Liikola ja Jari Yli-Talonen.

Itä-Häme Akatemian 06-07 syntyneiden yhteisjoukkue pelasi kaudella 2019-2020 kaikkiaan 32 sarjaottelua ja 4 harjoitusottelua. Hurja pelimäärä johtui siitä, kun pelattiin useaa sarjaa eri pelaajien osalta. Pelejä riitti lähes joka viikonlopulle, välillä jopa kaksi turnausta. Iso osa otteluista oli huomattavasti vanhempia vastustajia vastaan. Kaukaisin pelireissu tehtiin Lehmoon, Kolin viereen.

D1-sarjassa saatiin huippusuoritus heti alkuun, kun voitettiin, jopa yllättäen, alkusarja tappioitta. Alkusarjan ratkaisupeleissä voitettiin LaSB sekä MäVi ja pelattiin tasan Pelicansin kanssa. D1-ylemmän jatkosarjan tulos ennen keskeytystä oli 4. sija ja kohti aluefinaaleja oltiin menossa. Aluemestaruuden tavoittelu jäi harmittavasti tilanteeseen, jossa joukkueen parhaat koostumukset ja pelit olisivat olleet vasta edessä.

C2-sarjassa (05-syntyneet) ei alkusarjasta päästy liiton ylempään jatkosarjaan saakka, mutta ratkaisupelit olivat tiukkoja, kun häviöt olivat yhden tai kahden maalin suuruisia. C2-alemmassa jatkosarjassa sitten huomattiin joukkueen tason nosto, kun voitettiin 15 ottelua ja pelattiin 1 tasapeli. Tämä toi ylivoimaisen sarjavoiton, kun päävastustaja LeBa/Josban joukkue voitettiin kahteen kertaan. Olisipa ollut hienot pelit haastajafinaalissa.

SB Heinolalla oli lisäksi SM-sarjassa pelaava C2-joukkue, joka koostui 2005 syntyneistä pelaajista. Eipä ollut LaSB:n eikä Pelicansin junnujoukkueilla sanan sijaa, kun SB Heinolan joukkue jyräsi itsensä SM-sarjaan. Tässä SM-joukkueessa pelasi myös Itä-Häme Akatemian D-junnuista Peetu Rantala, Veeti Yli-Talonen ja Riku Liikola. Nämä kolme pelaajaa valittiin myös valtakunnallisiin maajoukkuetien FBA:n pelitapahtumiin. Lisäksi SM-joukkueessa pelasivat BB-88:n 05-syntyneet kasvatit Anton Salonen ja Topias Tarvaala. SM-joukkueen tuloksena oli lohkonsa upea 3.sija.

BB-88:n joukkueesta palkittiin kuluneelta kaudelta seuraavat pelaajat; kauden pelinrankentaja Riku Liikola, kauden puolustaja Aku Uosukainen ja kauden pistenikkari Veeti Yli-Talonen (69+29). Tämän lisäksi palkittiin SB Heinolan väreissä C2-sarjassa pelanneita pelaajia, mm. Onni Nurminen ja Kimi Elfvengren.

Ensi kaudelle seurayhteistyö laajenee edelleen. Alkuvuodesta 2020 kerättiin alueelta Talent-06 ryhmä niin, että mukaan tulivat myös MäVin ja LaSB:n parhaat pelaajat. Tämän noin 30 pelaajan harjoitusryhmän ensimmäinen mittava haaste on jo heinä-elokuun vaihteessa, jolloin joukkue pelaa Mestarien Cupissa Turussa. Siellä vastaan asettuvat tämän maan kärkijoukkueet 06-ikäryhmästä. Tämä siis toteutuu, mikäli olosuhteet sen sallivat ja yhteisharjoittelu pystytään jo heinäkuussa aloittamaan. Nyt pelaajilla on käynnissä omatoiminen harjoitusjakso.

Kiitos kaikille tuesta ja kannustuksesta, harmittavasta keskeytyksestä huolimatta oli poikkeuksellisen upea kausi!

Terveys edellä kohti tulevia haasteita ja kausia!

https://www.sbheinola.fi/uutiset/9762/sb-heinolan-kausi-paatokseen

 VKD-JUNNUT.jpg

E1-Junnujen kausi 2019-2020

BB-88:n E-1 juniorit (2008 syntyneet) pelasivat kuluneella kaudella E1-poikien sarjassa Kaakkois-Suomen lohkossa. Tällä kaudella Kaakkois-Suomen alueella pelattiin E1-pojissa sekä kilpasarjaa että haastajasarjaa ja tätä tiedostamatta BB-88:n joukkue ilmoitettiin kovatasoiseen kilpasarjaan.

BB-88:n joukkue jatkoi edelliskaudesta lähes samalla koostumuksella. Joukkueessa pelasi 15 pelaajaa; poikapelaajien lisäksi kolme tyttöä ja neljä nuorempaa pelaajaa, joista yksi aloitti vasta syksyllä joukkueessa. Sysmäläisten pelaajien lisäksi joukkueessa oli mukana kaksi pelaajaa Hartolasta ja yksi Pertunmaalta.

Edelliskaudella joukkueessa pelannut maalivahti lopetti ja alkukaudesta maalin suulla torjuivat vuorotellen Lotta Ruppa ja Veeti Rosenberg. Joulukuussa joukkueeseen saatiin vahvistusta, kun Miro Lehti siirtyi joukkueen maalivahdiksi.

Joukkueita koko sarjassa oli vain 6, joten jokaista joukkuetta vastaan piti pelata 4 kertaa. Ainoastaan kauden viimeinen turnaus jäi pelaamatta koronavirusepidemian vuoksi, joten PoNoVoa ja Pelicans SB:a vastaan pelattiin vain 3 kertaa. Kärkijoukkueina sarjassa taistelivat LASB Jr valkoinen ja PyY. Alkukaudesta näille joukkueille hävittiinkin reiluilla maalieroilla, mutta kauden viimeisessä kotiturnauksessa saatiin haastettua joukkueet ja PyYlle häviö tuli vain yhden maalin erolla. Tasaisimmat ottelut nähtiin paikallisvastustaja SB Heinolaa vastaan, joka voitettiin kaksi kertaa ja jolle hävittiin kaksi kertaa. Myös PoNoVon joukkue onnistuttiin voittamaan kauden aikana. Lopulta joukkueen sijoitus sarjataulukossa oli viides.

Treenejä pidettiin kaksi kertaa viikossa ja joukkue pelasi kauden aikana 9 turnausta joissa oli yhteensä 18 peliä. Joukkueen valmennuksesta vastasivat Teemu Vettenranta, Juhani Stjernvall ja Anu Yli-Talonen. Pelaajat kävivät kauden aikana hyvin harjoituksissa ja kehittyivät sekä nopeudessa että pallon hallinnassa. Kuitenkin pelaajien iästä ja harjoitustaustasta johtuvat tasoerot näkyivät joukkueen pelissä ja ensi kauden osalta suunnitelmat ovat vielä avoinna.

Joukkueen neljä pelaajaa pääsi kauden aikana osallistumaan omassa ikäluokassaan valtakunnallisiin Salibandyn Maajoukkuetie -tapahtumiin, tytöistä Aino Kurvinen ja Elina Yli-Talonen sekä pojista Ville Töyrylä ja Otto Vettenranta.

Kuluneelta kaudelta joukkueesta palkittiin vuoden tulokkaana Olli Tuomala, kehittynein pelaaja Sami Vettenterä ja kovalla torjuntaprosentilla maalissa torjunut Miro Lehti.

 VKE-JUNNUT.JPG

G-Junioreiden kausi

G-juniorit, joissa ikäjakauma on 2011-2015, harjoittelivat kerran viikossa. Turnauksia G-junioreilla oli neljä. Turnaukset pelattiin kahdella joukkueella, BB punainen ja BB valkoinen. Joukkueille tuli neljä peliä per turnaus. Joukkueissa pelasivat: Martti Peltola, Eemeli Kantonen, Vertti Uusi-Kytölä, Taavi Niskanen, Eino Kaunisvaara, Onni Mannila, Eino Salonen, Niklas Jokinen, Aatu Rosberg, Aatu Saarinen, Julius Sompi, Niilo Saarinen, Jin Virta, Sakari Siren, Iida Salonen, Vilho Mäkelä, Toivo Salonen. Valmentajat ovat päättäneet palkita koko joukkueen , kunhan tilanne sen sallii.

 VKG-JUNNUT.JPG

Perhesähly

Kaudella 2019-2020 aloitimme perhesählyn entisen naperosählyn tilalla. Ajatuksena oli liikuttaa koko perhettä, sekä saada lapsille enemmän pallollisia toistoja ja vähentäen jonottamista. Toteutus onnistui hyvin, lapsien toimiessa vanhempien ohjauksessa sujuvasti. Parhaimmillaan osallistuja oli kymmenen lasta vanhempiensa kanssa. Harjoittelimme kerran viikossa sunnuntaina. Valmentajat muistavat kaikkia pelaajia, kun tilanne sen sallii.

VKPERHESAHLY.JPG

18.10.2020SB Heinola / BB-88 punainen pelasi ensimmäisen pelinsä Heinolassa
18.10.2020BB-88 kaatui heikkoon avauserään
16.10.2020Päivitettyjä ohjeistuksia korona-ajan yksittäisiin otteluihin yleisölle
11.10.2020BB-88:n pistetili auki kotikentällä
11.10.2020D2-Juniorit pelasivat kauden ensimmäisen turnauksensa Lahdessa
11.10.2020SB Heinolan C2-juniorit ovat matkalla kohti ylempää jatkosarjaa
09.10.2020Päivityksiä koronaohjeisiin, jotka astuvat voimaan välittömästi
07.10.2020Ohjeita yleisölle korona-ajan yksittäisiin otteluihin
05.10.2020BB-88 aloitti vierastappiolla
30.09.2020Edustus aloittaa 2. divisioona kauden lauantaina

Siirry arkistoon »