Uutiset

BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023

13.05.2023

Edustusjoukkue

Edustusjoukkue pääsi takaisin 2.divisioonaan jo toisen kerran kabinettipäätöksellä 2, koska Imatran Voima ja Hatsina nousivat suomisarjaan.Kesällä tehtiin farmisopimus Sb Coyotes kanssa ja sopimukseen laitettiin yhteensä kymmenen Sb Coyotesin pelaajaa. Eniten pelasivat Jesse Tynkkynen, Petri Peltola ja Akseli Pulliainen. Tynkkynen ja Peltola saivat jäädä loppu kaudeksi BB:n riveihin siirtorajan umpeuduttua.

Kausi oli Bandy Boysille samankaltainen kuin aikaisempina vuosina. Kotipeleihin saatiin yleensä paras rosteri ja vieraspeleissä ongelmana oli useamman kerran vajaat kentälliset. Kotiotteluissa olimme aina vahvoja ja pystyimme haastamaan vastustajat. Vieraspeleissä tänäkin vuonna hävittiin otteluita, jotka olivat voitettavissa. Sarjapaikan säilymistä saatiin jännittää aina viimeiseen peliin asti. Voitolla Saipa Akatemiasta sarjapaikka säilyisi ja häviöllä sarjapaikan säilyminen ei olisi ollut enää omissa käsissä. Voitto Saipa Akatemiasta sinetöi sarjapaikan säilymisen kaudelle 2023-2024.

EDUSTUS

M60

Bandy Boys -88 perusti kuluneelle kaudelle M60-sarjan seniorijoukkueen. Runkona oli edelliskaudella M55-sarjassa pelannut imatralainen Olteri, jossa oli useita pelaajia Päijät-Hämeestä. Kun mukaan saatiin vielä viisi pelaajaa pääkaupunkiseudulta, vaikutti joukkue vahvalta ja valmiilta taistelemaan vaikka sarjan mitaleista. Vaikka joukkueen kotipaikka oli nyt Sysmä, päästiin Itä-Suomen lohkoon. Joukkueita sarjassa oli kahdessa lohkossa yhteensä 12. Näin vältettiin alkusarjassa Oulussa käynti. Tosin Lieksa ei ole kovin paljoa lähempänä.

Ensimmäinen turnaus oli hieman vaisu. Poissaoloja oli runsaasti ja käytännössä kaikki vakiosentterit puuttuivat. Bewelle hävittiin 1-4 ja aina vaikeaksi osoittautuvan Valtin kanssa tasattiin pisteet 3-3. Seuraavassa turnauksessa Sysmässä voitettiin selvästi Mikkelin ja Lieksan porukat. Tammikuussa Mikkelissä tasattiin uudelleen pisteet Valtin kanssa, mutta päävastustaja Bewen ohella, SC Sähly kaadettiin komeasti 6-2. Lieksan turnauksessa otettiin kotijoukkueesta murskavoitto ja Mikkeliäkin vastaan hallittiin peliä. Viimeisessä erässä kun vastustaja painoi päälle, jäädyttiin pahasti ja peli päättyi 3-3. Lohkossa oli pelattu ristiin ja päätösturnauksessa Vantaalla pääsy kahden parhaan joukkoon ja mitalipeleihin oli omissa käsissä. Vastassa oli kaksi kovinta. SC Sähly voitettiin puolustamalla tiukasti 2-0 ja jatkopaikka varmistui sillä. Beweä vastaan tuli jälleen tappio lukemin 1-3, kun suurempaa panosta ei enää ollut.

Lopputurnausta haetiin Sysmään, mutta se annetiin oululaisille. Toisessa lohkossa Merikoski SBT oli tehnyt runsaasti maaleja voittaen lohkon. Se tuli vastaan SM-välierässä. Turnaus pelattiin 1.4. Kempeleareenalla. Aivan parasta joukkuetta ei kehiin saatu yhden loukkantumisen takia. Samoin päivän otteluissa tuli sen verran osumaa, että pari pelaajaa joutui jäämään vaihtopenkille. BB-Olteri lähti välierään tutulla tarkan puolustamisen reseptillä. Merikoskella oli muutama todella juonikas ja juoksuvoimainen pelaaja. Kaksi erää tahkottiin tasaisesti ja maalivahdit loistivat. Tilanne säilyi maalittomana. BB-Olterilla oli aivan yhtä hyvät maalipaikat, mutta maalinteko ei sujunut. Kolmannessa erässä Merikoski iski yhden pelaajan saadessa vetosektorissa hieman liikaa tilaa. Vain hetkeä myöhemmin tuli jäähy. Vastustaja jatkoi vapaalyönnillä ja BB-Olteri vaihtoi turhaan pelaajia nopeassa tilanteessa. Niinpä merkkaus meni sekaisin ja Merikoski iski maalin kulmalta 2-0 johdon. Näihin numeroihin ottelu päättyi, BB-Olteri ei onnistunut maalinteossa. Torjuntoja kertyi molemmille maalivahdeille 14, sekin kertoo tasaisesta pelistä.

Toisessä välierässä SC Dalmac voitti Bewen 3-0. Pronssiottelussa vastassa oli alkusarjassa pelit vienyt helsinkiläinen Bewe. Nyt Bewe ei vaikuttanut yhtä pahalta vastukselta. Hyvällä pelillä BB-Olteri nappasi 2-0 voiton ja pronssit kotiin. Peli oli jälleen yli puolivälin numeroissa 0-0. Kolme minuuttia ennen toisen erän loppua Antero Saastamoinen laukoi Mauri Backmanin syötöstä 1-0 johdon. Lopullinen ratkaisu syntyi vasta puolisen minuuttia ennen päätössummeria, kun Jari Levänen laukoi Saastamoisen syötöstä pallon tyhjiin. Molemmissa peleissä maalivahti Jukka Koskimäki pelasi loistavasti. Suomen mestaruuden vei Merikoski voitettuaan SC Dalmacin jatkoajalla 4-3.

BB-Olteri siis hävisi välierässä täysin tasaisessa pelissä 0-2 tulevalle mestarille – kovin kaukana ei oltu kirkkaimmista mitaleistakaan.

M60

P15 (2007-2010)

BB-88:n 2008 – 2010 ikäluokka pelasi tällä kaudella Kaakkois-Suomen P15 aluesarjaa. Lohkovaiheen pelit pelattiin tiiviillä alueella kauimmaistenkin pelien ollessa vain Anjalankoskella saakka. Joukkue oli yhteinen SB-Heinolan kanssa ja esiintyi nimellä SB-Heinola/BB-88 Turnauksiin osallistuneista suurin osa oli Sysmästä 13 kpl, Heinolasta 7kpl ja Hartolasta 1 poika. Pienistä ikäluokista johtuen varsinaista P15 ikäluokkaa ei ollut kuin n. puolet joukkueesta. Turnauksiin kasattiin riittävä porukka tyttöjen ja nuorempien poikien avulla. Siitä huolimatta pelit sujuivat oikein mukavasti ja lohkovaiheesta saatiin kaivettua ykkössija. Pelit olivat tiukkoja ja samojen vastustajien kanssa ottelut menivät tuloksellisesti monesti ristiin. Pistepörssin voittoa pääsi juhlimaan puolustajan paikalta Otto Vettenranta ja kymmenen kärjestä löytyivät myös Sete Salonen, Samuel Stjernvall ja Aleksi Tähkänen. Joukkueen maalivahdit Miro Lehti ja Aapo Venemies olivat myös sarjan parhaimmistoa.

Alueloppuhuipentumassa Leppävirralla pelattiin tiukka välierä Nilsiän Apasseja vastaan, josta valitettavasti tiukka tappio 1-3. Joukkue oli antanut jo kaikkensa välierässä ja lyhyen tauon jälkeen pronssipelissä, oman välieränsä aiemmin aamulla selvin lukemin 12-1 hävinnyt, Kouvolan Sudet oli pirteämpi voittaen 5-3. Tuloksena siis Itäisen Suomen aluesarjojen 4. sija.

Bandy-Boys -88 lähtöisiä pelaajia joukkueessa olivat: Miro Lehti (maalivahti), Vettenranta Otto, Stjernvall Samuel, Salmela Kalle, Lindroos Oiva, Johnson Luukas, Ruppa Lotta, Yli-Talonen Elina, Kurvinen Aino, Suomalainen Toto (-09), Tuomala Olli (-09), Lepistö Konsta (-09) ja Stjernvall Oliver (-10).

P15

P11 (2012-2013)

P11-joukkue keskittyi syyskauden harjoitteluun. Sarjaan ei uskallettu ilmoittautua pienen pelaajamäärän vuoksi. Joulukuun lopussa joukkue pääsi kokeilemaan pelaamista vastustajia vastaan säbäkipinäturnauksessa Sysmässä. Pelaajia oli saatu joukkueeseen muutama lisää ja säbäkipinäturnaus herätteli ajatukset sarjaan lähdöstä. P10-ikäluokan peleihin oli mahdollista ilmoittautua mukaan kesken kauden ja näin tehtiin. Kevätkausi pelattiin siis Salibandyliiton P10 säbäkipinäsarjaa 2013 ja 2012 syntyneiden pelaajien kanssa. Pelimuoto oli 3 vs 3 ja maalissa oli maalinpienennys elementti. Kausi huipennettiin Tampere Floorball Tournamentissa 22.-23.4. Tampereella. Kauden aikana siis saatiin mukaan uusia pelaajia ja päästiin kokeilemaan sarjapelaamista.

P11

P9 (2014-2016)

P9-joukkue pelasi kaudella 2022-2023 Salibandyliiton säbäkipinäsarjaa. Turnauksia kaudelle kertyi seitsemän ja kotiturnaukseen päästiin pelaamaan kahden joukkueen voimin. Joukkue harjoitteli kaksi kertaa viikossa yhdessä P11 joukkueen kanssa. Joukkue sai kauden aikana useita uusia pelaajia. Kausi huipennettiin Tampere Floorball Tournamentissa 22. - 23.4. Tampereella.

P9

Perhesähly (2017 ja nuoremmat)

Perhesählyssä on kuluvan kauden aikana lentänyt niin naurun kiljahdukset kuin hikipisaratkin. Ollaan saatu kokoon mukavan kokoinen porukka, jossa on opetettu niin pallon käsittelyä kuin ryhmätyötaitojakin. Pelattu on monenlaista sählyvariaatiota, milloin kolmella pallolla ja milloin tavan 4 vs 4 peliä! Keskiössä jokaisella kerralla on ollut leikki sekä yhdessä tekemisen riemu.

Perhesahly

Harrastenaiset

Naisten harrasteryhmä pelailee Päijänne Areenalla kerran viikossa. Peleille mennään ilon kautta ja kuntoilumielessä, mutta salibandyn sääntöjä pyritään noudattamaan. Pelaajia on ringissä tällä kaudella noin 15, mutta lisää harrastajia toivotaan mukaan. Myös ensikertalaiset ovat tervetulleita joukkoon, ryhmässä on tälläkin hetkellä sekä pitkän pelikokemuksen omaavia että vasta-alkajia. Sähly sopii meille kaikille iästä tai kuntotasosta riippumatta, hiki tulee kaikille. Oman pelivuoron lisäksi monet naisista käyvät myös perjantai-illan yhteisellä höntsävuorolla harrastemiesten kanssa. Kesäaikana pelejä jatketaan ulkopelialustalla Yhteiskoulun pihalla.

Harrastenaiset.jpg

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023
21.03.2023Pöytäkirjoja 35 vuoden takaa
28.11.2022M60-joukkueella kotiturnaus 3.12. Päijänne Areenalla
19.11.2022P9-joukkue pelannut kaksi säbäkipinäturnausta
09.08.2022Ulkokaukalo muutti uuden koulun pihalle
20.12.2021BB - Voima 4-10 ja kaudesta ylipäätään lopussa.
28.11.2021BB - SBS Hamina 6-9
13.11.2021Perjantai-illan vieraaksi saapui Löysätempo Mikkelistä
17.10.2021TopTeamin murskatappiosta jännitävän paikalliskamppailun voittoo

Siirry arkistoon »