Uutiset

BB-88:n pistetili auki kotikentällä

11.10.2020

Lauantaina Sysmässä pelattiin pitkästä aikaa 2. divisioonan salibandya. Keväällä sarjaan noussut sysmäläisjoukkue aloitti kautensa niukahkolla tappiolla Haminassa. Nyt oli tahti toinen Imatran Voiman vieraillessa Päijänne-Areenalla. Tasaisessa pelissä BB-88 onnistui esittämään ehjän 60-minuuttisen. Voima oli pallossa hieman enemmän rakentaen peliä rauhassa. Kotijoukkueen puolustus oli kuitenkin kiitettävän tiivis. Ottelu päättyi BB:n voittoon lukemin 6-4.

Avausjakso oli melko tarkkaa peliä. Sen kuluessa vieraat menivät 0-1 johtoon. Toisessa erässä BB-88 värkkäsi tarvittavat maalit. Johtoon mentiin Joni Kantosen kahdella maalilla. Mikko Salonen teki 3-1 komealla rangaistuslaukauksella Voiman puolustajan pelattua maalivahdin alueella. Pian olivat numerot jo 4-1, kun Max Salmisen tarkan syötön sijoitti maaliin Matti Virtanen. Voima tuli kahdella maalilla tuntumaan mutta erän loppuminuuteilla nousun päätteeksi puolustaja Teppo Vettenranta runnoi väkisin pallon imatralaismaaliin. Maali oli tärkeä ja erätauolle päästiin 5-3 lukemissa.

Kolmannessa erässä Voima lisäsi painetta mutta BB kesti. Peittopeli oli hyvää ja tärkeitä koppeja napsi sysmäläismaalissa Sami Pekkanen. Ajassa 52.27 Kuisma Seppälä vei BB:n 6-3 johtoon oltuaan nopeasti irtopallossa laukomassa. Pallo meni Voiman verkkoon hieman helpon näköisesti. Reilu minuutti ennen loppua vastustaja teki BB:n ainoan jäähyn vuoksi tulleessa ylivoimassa loppunumerot 6-4.

BB:n puolustuspeli oli aivan toista mitä on monina vuosina totuttu näkemään. Valmentajapari Tilder-Sinisalo on tehnyt hyvää työtä. Valmennus korosti edelleen pakan pysymistä tiiviinä. Kahteen tehopisteeseen pääsivät Joni Kantonen, Matti Virtanen ja Kuisma Seppälä. Ehdottomia avainpelaajia oli myös maalivahti Pekkanen. Salibandyliitto oli tarkentanut vielä edellisenä päivänä koronaohjeita. Sysmäläisyleisö kannusti tuttuun tapaan kotijoukkuetta ja otti ohjeet tosissaan. Katsomossa käytettiin maskia sataprosenttisesti. Sarja jatkuu toisella lauantaikotiottelulla 17.10., kun Sysmään saapuu Top Team Savonlinnasta.