Uutiset

BB-88 jälleen 2. divarin yksittäisiin peleihin

17.05.2020

Kuluva toukokuu toi mielenkiintoisia salibandyuutisia Sysmään. Miesten joukkueen edellinen kausi  3. divisioonassa katkesi kesken ja sarjaa jäi pelaamatta maaliskuun kaksi turnausta. Korona keskeytti kaiken urheilutoiminnan ja telakalla se on edelleen. Muutokset eivät johdu vallitsevasta tilanteesta vaan Salibandyliiton muutoksista sarjatasoihin. 3. divarista oli nousemassakin kolme joukkuetta kärjestä 2. divariin. Niihin ei kuitenkaan keskivaiheilla sarjaa olleella BB-88:lla enää pelien kautta olisi ollut saumoja. 


Sysmäläiset olivat kuitenkin täyttöjärjestyksessä mukana ja vaikkei seurassa huhtikuussa uskottu nousumahdollisuuden olevan konkretiaa, se menneellä viikolla sellaiseksi osoittautui. Kaakkois-Suomen 2. divariin kaudelle 2020-21 otetaan kymmenen joukkuetta ja juuri sillä sijalla BB-88 oli täyttöjärjestyksessä.  Näin ei sarjapaikka vaatinut kuin seuran hallituksen pikaisen kokoontumisen ja päätöksen paikan vastaanottamisesta.


Päätös tehtiin yksimielisesti, onhan seuralla pitkä kokemus yksittäisten pelien järjestämisestä 2. divisioonassa. Nopea alustavan budjetin käsittely samalla kun oli käyty jonkin verran pelaajatilannetta läpi ja perjantai-illan kokous näytti vihreää valoa kakkoseen lähdölle. Useiden joukkueiden nousu kolmosen tasolta sarjaa ylemmäs johtuu juuri perustetusta Suomi-sarjasta divarin ja 2. divisioonan väliin. Viime kauden kaakon kakkosen neljän kärki nousivat kaikki kolmilohkoiseen Suomi-sarjaan, mukana mm. SB Heinola ja Kosken Dynamo. Tämä toi tyhjiä paikkoja 2. divariin.


Käytännössä kaikki tulevat vastustajat ovat tuttuja joko kolmosesta tai 2. divarin ajoilta. Yksittäisten tehokkaalla peliajalla pelattavien pelien vuoksi pelaajarinki on saatava riittävän suureksi. Täysin viime kauden pelaajistolla ja pelaamisen tasolla ei 2. divariin ole asiaa. Niinpä verkot viritettiin välittömästi ja positiivisia uutisia pelaajien suhteen jo onkin. Niistä myöhemmin asioiden varmistuttua.


Toivottavasti koronatilanne helpottuu, joukkueet pääsevät yhteistreenien pariin ja ennen kaikkea ensi kausi voisi käynnistyä normaalisti. Yksi tekijä paikan vastaanottamiseen on myös vahva paikallinen salibandykulttuuri. Seurassa uskotaan, että kaikki vastustajatkin tervehtivät ilolla hyvätunnelmaisia pelejä Päijänne-Areenalla. Ja sysmäläisyleisö on otteluita kaivannut. Sitä osoittaa runsaat yleisömäärät viime kaudellakin miesten ja juniorien pelatessa vain muutamia turnauksia. Nyt on mitä odottaa ensi syksyltä.

Edustus_kakkoseen

18.10.2020SB Heinola / BB-88 punainen pelasi ensimmäisen pelinsä Heinolassa
18.10.2020BB-88 kaatui heikkoon avauserään
16.10.2020Päivitettyjä ohjeistuksia korona-ajan yksittäisiin otteluihin yleisölle
11.10.2020BB-88:n pistetili auki kotikentällä
11.10.2020D2-Juniorit pelasivat kauden ensimmäisen turnauksensa Lahdessa
11.10.2020SB Heinolan C2-juniorit ovat matkalla kohti ylempää jatkosarjaa
09.10.2020Päivityksiä koronaohjeisiin, jotka astuvat voimaan välittömästi
07.10.2020Ohjeita yleisölle korona-ajan yksittäisiin otteluihin
05.10.2020BB-88 aloitti vierastappiolla
30.09.2020Edustus aloittaa 2. divisioona kauden lauantaina

Siirry arkistoon »