Uutiset

BB-88 nappasi voiton Mikkelistä

13.03.2015

Salibandyn 2. divisioonan Kaakkois-Suomen lohkon play-off pelit starttasivat torstaina 12.3. sarjassa paremmin sijoittuneiden joukkueiden kotiotteluilla. BB matkasikin Mikkeliin kovavireisen Hatsinan vieraaksi. Mikkeliläiset olivat voittaneet jokaisen ottelunsa kevätkaudella Bandy Boysin pelin ailahdellessa melkoisesti, joten ottelusta odotettiin haastavaa. BB pääsi kuitenkin lähtemään peliin lähes täydellä rosterilla, joten lähtökohdat otteluun olivat hyvät, sillä Hatsina joutui lähtemään peliin kahden täyden kentällisen voimin. Lopulta ratkaisu tasaisessa ottelussa venyi jatkoajan 7. minuutille ja Bandy Boys voitti hurjan taiston lukemin 5-6 (3-2, 0-3, 2-0, 0,1).

Ottelu lähti heti käyntiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäisissä vaihdoissa molempien joukkueiden otteissa oli pientä hermostuneisuutta, mutta kentällä ei kuitenkaan annettu piiruakaan periksi puolin tai toisin. Viiden minuutin pelin jälkeen Hatsina avasi hieman onnekkaasti maalisarakkeen puolustajan jalasta maaliin kimmonneella osumalla. Lisää lunta tupaan BB:lle tuli kahta minuuttia myöhemmin. Lauri Palvaila istui jäähypenkillä hyvin kyseenalaisen estämisjäähyn vuoksi, kun pomppupallo maalin takaa kimpoili todella epäonnekkaasti maalin perukoille. Näistä osumista ei kuitenkaan lannistuttu, Matti Korhosen tehdessä heti seuraavassa vaihdossa maalin Mikko Salosen syötöstä tarkalla rannevedolla maalin alakulmaan. 15. minuutilla puolustajana pelannut Petteri Häkkinen latasi viivasta päivän komeimman vedon, joka upposikin yläristikon kautta maaliin. Mikko Salonen oli jälleen maalin syöttäjä. Peli oli näin tasan, ja päästiin aloittamaan peli jälleen puhtaalta pöydältä, kun erän alun epäonni oli kuitattu. Viimeisessä vaihdossa BB kuitenkin syyllistyi turhaan hätiköintiin pelin avaamisen kanssa, ja kotijoukkue Hatsina pääsikin yhden maalin johdossa erätauolle 15 sekuntia ennen erän loppua tehdyllä maalilla. Kokonaisuudessaan erä oli hyvin tasainen ja play-off pelien luonne näkyi selkeästi, sillä pelin taso ja intensiteetti oli huomattavasti viimeisiä runkosarjapelejä korkeammalla.

Toisessa erässä jatkettiin samaa tasaista vääntöä mitä nähtiin jo ensimmäisessä erässä. Valmennus teroitti erätauolla huolellisuutta kaikissa tilanteissa, ja se tehosikin, sillä virheiden määrä väheni huomattavasti, eikä Hatsinalta nähty enää myöskään onnekkaita pomppupalloja. Myös Ville Vilen oli maalilla erinomaisessa vireessä. Erän kaikki maalit nähtiinkin mikkeliläisten päädyssä. Ensin Timo Vettenranta maalasi puolittaisesta läpiajosta pelin tasoihin ja myöhemmin Teemu ja Teppo Vettenranta tekivät maalin mieheen vieden Bandy Boysin erätauolle kahden maalin johdossa tilanteessa 3-5.

Kolmanteen erään pystyttiin lähtemään vapautuneissa tunnelmissa kahden maalin johto turvana. Peli pysyi molempien joukkueiden osalta tarkkana erän alkupuolella. Ottelun viimeisin viiden minuutin aikana Hatsina onnistui kuitenkin vierasjoukkueen epäonneksi kiristämään ruuvia kaventaen pelin neljä minuuttia ennen täyttä aikaa puolustajan hyvän nousun seurauksena tilanteeseen 4-5. Kotijoukkue ei saanut myöskään tästä vielä tarpeekseen, vaan juoni kuviot kaksi minuuttia ennen loppua ottamallaan aikalisällä ja lopulta viimeistellen maalinedushässäkästä tasoitusmaalin ajassa 59.18. Maalin tekijänä oli alati vaarallinen Mikko Ikonen. Näin tasatilanteessa siirryttiin 10 minuutin jatkoajalle.

Myös jatkoajalla peli jatkui tarkkana, eikä turhiin virheisiin sorruttu. BB kuitenkin hallitsi lievästi pelitapahtumia, mutta myös Hatsinalla oli paikkansa katkaista peli. BB:llä etuna ottelun lopussa oli selkeästi suurempi kokoonpano, sillä se oli jälleen viime pelistä totutulla tavalla kierrättänyt kolmea ketjua mikkeliläisten pelatessa kahdella vitjalla. Lopulta ajassa 66.39 Matti Korhonen löysi keskeltä parhaassa maalintekosektorissa vapaana olleen Teemu Vettenrannan, joka iski pallon verkkoon ja ratkaisi play-off sarjan ensimmäisen osan Bandy Boysille.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli viihdyttävää, vauhdikasta mutta pelillisesti hyvätasoista rymistelyä mistä ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kumpikaan joukkue ei myöskään syyllistynyt pahoihin ylilyönteihin ja myös tuomarit pitivät ottelun hyvin käsissään. Täytyy myös kiittää Hatsinan runsaslukuista (280) kotiyleisöä, joka loi peliin loistavan tunnelman.

Näin sarja on katkolla BB:lle lauantaina 14.3. Päijänne Areenalla, ja mikäli joukkueet ovat tämän jälkeen tasoissa voitoissa, ratkaistaan sarja Mikkelissä sunnuntaina. Sarjan voittaja etenee seuraavalle play-off kierrokselle, minne vastustaja tulee 2. divisioonan Savo-Karjalan lohkosta.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023