Uutiset

Bandy Boysin edustus jatkaa pudotuspeleihin

08.03.2015

Lauantaina pelattiin runkosarjan viimeistä kierrosta Sysmässä, kun BB-88:n edustus sai vastaansa SB Heinolan. Kouvolan Susien voitettua Kotkan Reippaan torstaina oli Bandy Boysilla pakkovoiton paikka, mikäli pelien haluttiin jatkuvat pidemmälle kevääseen. SB Heinolan paikka karsintasijalla kahdeksantena oli jo varmistunut, ja ehkä tästä syystä vierasjoukkue sai jalkeille ainoastaan kaksi täyttä kentällistä. Heinola taisteli kuitenkin vahvasti läpi ottelun mutta lopulta kotijoukkue sai kuitenkin säilytettyä johdon itsellään ja pelasi näin itsensä pudotuspeleihin. Ottelun loppulukemat olivat 8-7 (1-2, 5-3, 2-2).

Ensimmäinen erä oli BB:n huonoin, pallo poltteli lavassa ja ilmassa oli selvää hermostuneisuutta. Heinola onnistui pitämään kotijoukkueen hyvin pois hyviltä maalipaikoilta, ja vastustajan maalivahti torjui myös vakuuttavasti. Vierasjoukkue avasikin maalihanat erän loppupuoliskolla kun peliä oli pelattu reilut 15 minuuttia. Vastustaja maalasi toistamiseen pari minuuttia myöhemmin lisäten vieraiden johdon kahteen maaliin. Erän viimeisellä minuutilla ottelun läpi pirteästi esiintynyt Timo Siltanen (4+1) kavensi tilanteeksi 1-2. Kokonaisuudessaan erä oli etenkin kotijoukkueelta kovin hengetön ja vastustajalle annettiin aivan liikaa siimaa kaksinkamppailuissa ja ottelun tempo pysyi hitaana, mikä sopi erinomaisesti pienellä rosterilla liikkeellä olleelle vastustajalle.

Toisessa erässä myös Bandy Boys heräsi vihdoin pelaamaan. Erän ensimmäiseen kolmeen minuuttiin mahtui yhteensä 4 maalia, Heinolan ollessa asialla kolme kertaa, Mikko Salosen tehdessä Bandy Boysin maalin. Omiin maalit tulivat jälleen valitettavista keskikentän virheistä, joista vastustaja rokotti tehokkaasti. Erän alun jälkeen vaakakuppi alkoi kuitenkin kääntyä BB:n puolelle, ja onnistumisia kentällä sateli koko miehistön voimin. Ensin Mikko Salonen ja Timo Siltanen toivat kotijoukkueen maalin päähän illan toisilla osumillaan. Tässä vaiheessa vastustaja joutui turvautumaan aikalisään Bandy Boysin myllytyksen johdosta. Aikalisä ei kuitenkaan tuonut heille haluttua hyötyä, vaan BB tuli erän toisella puoliskolla tasoihin ja ohi, Timo Siltasen ollessa asialla kahdesti. Toiselle erätauolle siirryttiin siis lukemissa 6-5.

Kolmannen erän alussa Bandy Boys jatkoi siitä mihin jäi toisessa erässä Matti Korhosen ja Timo Vettenrannan lisätessä johdon kolmeen maaliin. Viimeisen kymmenen minuutin aikana SB Heinola kylläkin aloitti rynnistyksen kääntääkseen ottelun vielä heille. Bandy Boys oli ajoittain pahoissa ongelmissa omassa päädyssä ja vastustaja onnistuikin rokottamaan kotijoukkuetta kahdesti erän loppupuolella. Heinola pelasi ottelun viimeisen minuutin ilman maalivahtia luoden vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille. Bandy Boys taisteli kuitenkin loppuun asti, eikä Heinola onnistunut enää ottelun lopussa. Näin play-off paikan kannalta kriittiset sarjapisteet jäivät Sysmään ja sysmäläisten kausi jatkuu edelleen.

Bandy Boysin peli osoitti ajoittain parantumisen merkkejä ja joukkue pystyikin pyörittämään pääosan pelistä kolmea täyttä ketjua, mikä oli ehdottomasti lupaavaa tulevia otteluita silmälläpitäen. Tulevissa peleissä vastus tulee kuitenkin varmasti kovenemaan, joten parantamisen varaa joukkueella on vielä paljon, sillä ehjiä 60-minuuttisia on etenkin kauden loppupuoliskolla tullut harvoin onnistumisista huolimatta.

Play-off kamppailut pelataan jo tulevalla viikolla ja sarjan voittanut Hatsina valitsi BB-88:n vastustajakseen. Mikkeliläisten kanssa pelatut kamppailut ovat olleet viime vuosina tasaisia, ja samanaista menoa odotetaan myös jatkopeleistä. Play-off sarja pelataan paras kolmesta -periaatteella ja ottelusarja tulee käynnistymään Bandy Boysin osalta vierasottelulla. Bandy Boysin kotiottelu pelataan alustavasti lauantaina 14.3. klo 19.