Uutiset

BB-88 palasi voittojen tielle

01.03.2015

Edustusjoukkue oli lauantain vierasottelussa Kosken Dynamoa parempi lukemin 6-8 (2-3, 4-2, 3-0) ja päätti näin edeltäneen kolmen ottelun tappioputken. Voiton myötä myös taistelu pudotuspelipaikasta säilyi täysin omissa käsissä, ennen ensi viikolla käytävää runkosarjan päätösottelua SB Heinolaa vastaan.

Lähtökohdat peliin eivät olleet helpot, sillä poisjääntien vuoksi BB-88 joutui lähtemään peliin kahden kentällisen ja kahden rotaatiomiehen voimin. Ensimmäisessä erässä kapea rosteri ei kuitenkaan haitannut, sillä tempo ottelun alussa oli erittäin löysä. BB pallottelikin ensimmäisen erän johtolukemiksi 2-3 Matti Korhosen ja Mikko Salosen tehtailemien maalien myötä.

Toinen erä oli vierasjoukkueelle synkkä. Dynamo kiristi selkeästi ruuvia ensimmäisestä erästä, ja tämä olikin myrkkyä BB:lle. Dynamo rymisteli voitot kaksintaisteluista ja myös pomppiva pallo palkitsi kovaa ahkeroineen kotijoukkueen. Ykkösketjussa tänäänkin pelannut Matti Korhonen jatkoi kuitenkin tehoiluaan ja tekikin tehot 1+1 toiseen erään syöttäen Timo Siltasen maalin. Erän lopulla Dynamo siirtyi ottelussa johtoon kuudennella maalillaan ja toisen erän päättyessä tilanne oli 6-5 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmannessa erässä BB-88 löysi jälleen pelihuumorin. Viisikkopeli alkoi sujua, eikä Dynamo päässytkään enää kolmannessa erässä hyville maalintekopaikoille. Myös maalille vaihdettu Ville Vilen hoiti muutamat laukaukset tyylikkäästi pitäen maalinsa puhtaana päätöserässä. Teemu Vettenranta tasoitti ottelun 53 minuutin pelin jälkeen ja ote oli muutenkin siirtynyt vähitellen vierasjoukkueen haltuun. Dynamo joutuikin käyttämään tämän jälkeen aikalisänsä kootakseen joukkonsa uudelleen. Aikalisän jälkeen BB kuitenkin jatkoi myllytystään ja Dynamon pelaajat sortuivat rikkeisiin yrittäessään vastata Bandy Boysin rynnistykseen. Matti Korhonen täydensikin iltansa viimeistelemällä kaksi maalia ottelun loppupuolella ja varmisti näin BB-88:lle tärkeän 6-8 voiton.

Bandy Boysin ykköskenttä Matti Korhonen-Teemu Vettenranta-Mikko Salonen oli ottelun aikana monessa mukana, sillä se teki, mutta myös päästi ottelun kaikki tasakentällisin tehdyt maalit. Erityisesti Matti Korhonen oli jälleen kovassa liekissä tehden vasemmalta laidalta tehot 4+3. Kunniamaininnan ansaitsevat kuitenkin myös 2. kentässä ansiokkaasti raastaneet Joni Kantonen-Timo Siltanen-Ville Vuorinen, jotka aiheuttivat ottelun aikana paljon ongelmia Dynamon puolustukselle, myös tiiviisti puolustaen. Mainitsemisen arvoista oli myös vaihtopenkiltä kentälle nostetun Eemeli Vettenrannan miehekkäät otteet puolustuspäässä. Yksi BB:n tukipilareista oli myös hyvin toiminut alivoimapeli, sillä Dynamo ei kyennyt hyödyntämään kolmea saamaansa ylivoimaa, eikä näin päässyt ottelussa niskan päälle.

Kaiken kaikkiaan, voitosta huolimatta peli ei vielä ollut vielä täysin uomissaan, mutta BB on edelleen oikealla tiellä play-off paikan suhteen. Tällä hetkellä iskuetäisyydellä on ainoastaan viime viikon vastustaja Kouvolan Sudet, joka voi puhtaalla loppusarjalla BB:n samanaikaisesti epäonnistuessa kurottaa neljänteen sijaan.

Bandy Boysin ottelu SB-Heinolaa vastaan ensi lauantaina klo 17.00 kun taas Sudet päättää runkosarjansa kahta päivää aiemmin, joten jo viimeistään torstaina 5.3. tiedetään panos viimeiseen runkosarjakamppailuun. Toki ottelussa heinolalaisia vastaan on palkintona Itä-Hämeen herruus, joten vauhdikkaita tilanteita ja yritystä ottelussa on takuuvarmasti riittämiin.