Uutiset

Sudet parempia Kouvolassa

20.02.2015

Bandy Boys lähti torstaina haastavalle vierasmatkalle Kouvolaan jatkamaan taistelua play-off paikasta. Ottelu oli pisteiden kannalta erittäin tärkeä, sillä ennen ottelua Sudet vaanivat BB:n takana ainoastaan 3 pisteen päässä viimeisestä play-off paikasta ja myös muut haastajat ovat iskuetäisyydellä. Kauden ensimmäinen kohtaaminen kotona päättyi murskatappioon ja myös sitä tulosta lähdettiin selkeästi kirkastamaan. Myös tällä kertaa BB-88 joutui pettymään, sillä ottelu päättyi Susien 13–10 (6-2, 2-3, 5-5) voittoon.

Ensimmäinen erä lähti BB-88:n kannalta synkästi käyntiin, sillä jo ensimmäisessä vaihdossa Sudet rokotti vierasjoukkuetta vastahyökkäyksestä. Joona Sievänen tasoitti tilanteen kun ottelua oli pelattu 8 minuuttia. Tämän jälkeen erä kuitenkin jatkui Susien komennossa, ainoaa liennytystä tarjosi Mikko Salosen erän loppupuoliskolla tekemä kavennusmaali. Kauttaaltaan virheiden sävyttämä erä päättyi kotijoukkueen 6-2 johdossa.

Toisessa erässä myös vierasjoukkue BB sai pelin juonesta paremmin kiinni, ja Sudet voivat todella kiittää maalivahtiaan, sillä hän esitti monia tärkeitä torjuntoja, kerätenkin erään huimat 22 torjuntaa, kun Ville Vilen vastaavasti oli pallon tiellä 7 kertaa. Tulessa toisessa erässä oli etenkin ykkösvitja Matti Korhonen-Teemu Vettenranta-Mikko Salonen, jotka loivat tilanteita jatkuvalla syötöllä ja tekivät myös kaikki vierasjoukkueen kolme maalia, mitkä erässä lopulta nähtiin. Myös koko muu joukkue nosti selvästi pelin tasoa ensimmäisestä erästä, eikä Susia päästetty enää maalintekopaikoille ensimmäisen erän malliin. Vierasjoukkue BB-88 vei lopulta erän tilanteisiin nähden maltillisin lukemin 2-3.

Kolmas erä lähti käyntiin Matti Korhosen viimeistelemällä 8-6 kavennuksella. Tämän jälkeen koitti kuitenkin musta hetki, jonka aikana Sudet heittivät pallon rysään kaksi kertaa. Näiden takaiskujen jälkeen joukkuetta lähdettiin herättelemään vaihtamalla maalille Perttu Mäkelä. Joukkueen ilme piristyikin lopulta, mutta aika loppui tällä kertaa kesken hyvästä noususta huolimatta. Sudet viimeistelivät loppulukemat 13–10 tyhjään maaliin 20 sekuntia ennen ottelun loppua.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan vaikea ja virheiden sävyttämä, sillä Sudet eivät juurikaan saaneet rakennettua maalipaikkoja omin avuin. BB-88 voitti myös selkeästi maalia päin lauotuissa vedoissa, sillä kotijoukkueen maalivahti keräsi ottelun aikana 44 torjuntaa BB-veräjänvartioiden 25 vastaan. Huomionarvoista on ykkösketjun keräämät huimat 17 tehopistettä, tehokkaimpana Teemu Vettenranta tehoilla 2+5.

Tulos kuitenkin puhuu puolestaan ja kilpailu sarjan neljännestä, play-off paikkaan oikeuttavasta sijasta jatkuu entistä kiivaampana viimeisillä kierroksilla. Sudet ovat BB:n kannassa yhden pisteen päässä, ja KoRe kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. Bandy Boys saa viimeisissä otteluissa vastaansa vieraissa Kosken Dynamon, sekä runkosarjan päättävässä kotiottelussa SB Heinolan, ja voiton saaminen molemmista kamppailuista olisi

erittäin tärkeää pelien jatkumisen kannalta. Avainasemaan tulevissa otteluissa nousee selvästi peruspelaamisen tason ja pelin läpi kestävän tasaisuuden saavuttaminen, sillä ratkaisuvoimaa joukkueesta löytyy kyllä.