Uutiset

BB-88:lle häviö sarjakärjen vieraana

17.01.2015

BB-88 matkusti torstaina pelaamaan miesten kakkosdivaria sarjaa johtavan savonlinnalaisen Top Teamin vieraaksi. Lähtökohta ei ollut paras mahdollinen: BB vierailulla kärkijoukkueen sysmäläisille vaikealla kotikentällä, pitkä matka ja arki-ilta. Aivan parasta miehitystä ei matkaan saatukaan ja  sysmäläisten12 kenttäpelaajaa saattoi olla ratkaiseva ero, kun kotijoukkueella miehiä riitti pöytäkirjan täydeltä. Kunniakas taistelu silti nähtiin ja esitys oli paljon parempi, mitä Kotkassa loppiaisena. Vastustaja oli kuitenkin astetta kovempi. Niinpä tulostaulussa oli loppunumerot 12-7 (5-2, 2-3, 5-2) taiston tauottua, kun kotijoukkue korjaili lukemia loppuminuuteilla pelin jo ratkettua.

Kotijoukkue avasi äärimmäisen vahvasti. Se löi hurjan paineen eikä vielä "bussimatkalla ollut" sysmäläisjoukkue saanut painetta purettua. Niinpä Top Team johti 2-0 jo minuutin jälkeen. Ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä tehtiin kuitenkin kavennus, maali merkattiin savonlinnalaisten omaksi maaliksi. Ajassa 5.58 Petteri Häkkinen tasoitti ylivoimalla. 1. erä oli silti vahvasti kotijoukkueen ja se johtikin 20 minuutin jälkeen 5-2.

Toisen erän alku oli vielä BB:lle vaikea. Vasta ajassa 26.00 tulleen kotijoukkueen 7-3 johdon jälkeen päästiin peliin paremmin mukaan. BB-88 pelasikin seuraavat puoli tuntia hyvin ja iski vaarallisesti useita kertoja. Ylivoimalla maalattiin kaikkiaan kolme kertaa.

Se tärkein ylivoima viimeisen kymmenminuuttisen alettua kuitenkin tuhlattiin. BB oli hivuttautunut tuntumaan ja oli hetken vain yhden maalin päässä. Kotijoukkueen riveissä oli aistittavissa hermostuminen. BB piti aikalisän ja tatsi oli edelleen 9-7 tilanteessa todella hyvä. Ajassa 56.37 tuli kuitenkin varsin ratkaiseva savonlinnalaisten 10. maali. Sysmäläiset lähtivät vauhdilla viidellä neljää vastaan vastahyökkäykseen, kun Savonlinnan pelaajavalmentaja käsiään levitellen keräili kamojaan BB:n maalin takana. Vieressä ollut tuomari ei nähnyt tilanteessa virhettä. Mutta hyökkäys missattiin keskikentällä ja Top Team laittoi yhdellä syötöllä pelaajavalmentaja Käckin vapaaksi Perttu Mäkelän nenän eteen. Kokenut Käck ei epäonnistunut ja tilanne 10-7. Tähän hyytyikin käytännössä sysmäläiskiri. Veskari vedettiin pois mutta Top Team kaunisteli lukemia 12-7:ään.

Ottelussa oli kova vauhti huolimatta sysmäläisten pienehköstä kokoonpanosta. Vauhtia oli pidettävä ja riskejä otettava, kun kotijoukkue meni johtoon heti alussa. Puolustuksissa oli huikea ero, löytyihän Top Teamilta useita erittäin kokeneita ja kovia sotaratsuja alakerrasta. BB:n puolustus taas oli kokonaisuutena varsin kokematon näin kovista peleistä. Toimiva ylivoima ja parivaljakko Matti Korhonen - Petteri Häkkinen pitivät BB:n taistelussa mukana. Korhonen taikoi koko illan kovimmat tehot 1+4 Häkkisen tehdessä 3+1. Sarja jatkuu kotipelillä Imatran Voimaa vastaan 24.1. Voima kaatui hyvällä esityksellä Imatralla mutta se noussee vielä sarjassa korkeammalle ja tulee takuulla nälkäisenä Sysmän vierailulle.
06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023