Uutiset

Voitto paikallispelissä BB-88:lle

06.12.2014

Itsenäisyyspäivän aattona pelattiin SB Heinolan isännöimänä Vierumäellä salibandyn kakkosen paikallispeli. Naapurit pelasivat Itä-Hämeen herruudesta tasaisen kamppailun. BB-88:n kausi oli alkanut Heinolaa paremmin ja hieman hankalista lähtökohdista huolimatta sysmäläiset varastivat pisteet hyvän viimeisen erän ansiosta numeroin 5-7 (1-2, 3-1, 1-4).

BB-88:n pelaajarinki on pienehkö. Tähän asti joukkueella on ollut onnea ja hyvin sitoutunut miehistö on ollut peleissä lähes täysimääräisenä paikalla. Niinpä on pystytty pelaamaan samoilla kentällisillä mikä tietenkin on vahvuus. Heinola-peliin sattui poissaoloja ja joukkue joutui lähtemään otteluun vain kahdella vakiopuolustajalla. SA Int vei alakerrasta paikkansa vakiinnuttaneet nuoret pakit Toni Lahtisen ja Lauri Palvailan. Ketjut menivätkin uusiksi, kun myös uransa parasta kautta pelaava Petteri Häkkinen puuttui kokoonpanosta. 12 kenttäpelaajaa oli mukana tosin kaikki eivät aivan täydessä tikissä. BB pelasikin osan ottelusta vain kolmea puolustajaa peluuttaen.

Sysmäläisvierailijat aloittivat vahvasti. Teppo Vettenranta nousi heinolalaisestely-yrityksistä huolimatta ja sijoitti pallon takakulmaan jo 58 sekunnin kuluttua. Erä oli tasainen. Kumpikaan ei karvannut kovin aktiivisesti isolla kentällä ja peli oli kyttäilevämpää kuin useimmat naapurien kohtaamiset. Tämä tietenkin sopi BB:lle. Heinola tasoitti, mutta Teemu Vettenranta kiepautti maalin edestä taitavasti eräjohdon 1-2.

Toinen erä oli kotijoukkue SB Heinolan. BB-88 teki komean ylivoimamaalin ajassa 24.15, kun Mikko Salonen ohjasi ilmasta Matti Korhosen vedon verkkoon. Erän puolivälin jälkeen sysmäläisten merkkaus petti ja 10 minuutin aikana SB Heinola pääsi siirtymään 4-3 johtoon. Johtomaalin se teki viimeisellä minuutilla.

Tästä ei lamaannuttu eikä sysmäläisten jalkakaan loppunut päätöserässä, vaikka sitä ehkä Heinola odotti. Reilu 10 minuuttia palloiltiin maaleitta. Heinola otti tällöin rangaistuksen. Sysmäläisylivoima pyöri mutta kovin hyviä paikkoja se ei tuonut. Mutta aivan jäähyn lopulla viimeisteli BB jälleen komeasti ilmasta, maalintekijänä nyt Timo Siltanen. Oltiin tasanumeroissa mutta noin viisi ja puoli minuuttia ennen loppua Heinola meni 5-4 johtoon. Tämäkään ei saanut BB:n rivejä sekaisin. Reilua minuuttia myöhemmin Matti Korhonen kanttasi vastustamattoman tasoituksen. Elettiin ratkaisuhetkiä. Jälleen meni noin minuutti kun Teemu Vettenranta syötti Matti Korhosen johtomaalin tekoon. Tilannetta edelsi tuomarien hyödyn soveltaminen. Kun Heinola heti perään menetti pallon, tuomarit antoivat pelin jatkua. Tilanteesta seurasi BB:n johtomaali eikä kotijoukkue tietenkään heti sulattanut tuomariparin loogista ratkaisua. Heinola yritti kuudella kenttäpelaajalla mutta viimeisellä minuutilla BB-88:n Timo Siltanen teki loppulukemat 5-7.

Voitto jatkoi sysmäläisten onnistuneiden vieraspelien sarjaa. Joukkue on voittanut kaikki neljä vierailuaan. Sarjassa ollaan mukavasti kolmannella sijalla. Ennen joulua tulee vielä sarjanousija Lappeenrannasta Tyrin Kaiken vierailulle Päijänne-Areenalle 12.12.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023