Uutiset

BB-88 kaatoi hämeenkoskelaiset

29.11.2014

Perjantai-iltana 28.11. BB-88:n miehet palasivat voittojen tielle salibandyn kakkosdivarissa. Päijänne-Areenalle saapui vastustajaksi Kosken Dynamo. Molempien edellinen peli oli mennyt penkin alle. Sysmäläiset jäivät viikko sitten Susien suuhun ja hämeenkoskiset taas ottivat rökäletappion Mikkelistä. Keskinäisessä pelissä punnittiin kumpi oli saanut joukkonsa taas paremmin järjestykseen. BB-88 ei pelannut mitään superpeliä mutta otti varmasti voiton numeroin 6-2 (2-1, 1-0, 3-1). Kosken Dynamo oli liikkeellä täydellä 20 pelaajan kokoonpanolla mutta ihmeitä se ei esittänyt. Kahdesta maalistaan ensimmäisen se teki huonon sysmäläisavauksen jälkeen ja toisen ylivoimalla. Kotijoukkueen pelaaminen oli pitkään hieman nihkeää, vaikka peli olikin näennäisesti hallussa. Vasta päätöserässä nykäistiin vastustajaan turvallinen etumatka.

Alku oli sysmäläisittäin tehokas ja alle seitsemän minuutin oli tilanne 2-0. Lisää paikkojakin oli mutta pieni tehottomuus tällä kertaa vaivasi. 16:nnella minuutilla Dynamo katkoi BB:n hieman epäonnistuneen avauksen ja pussitti pallon varmasti. Tämän jälkeen peli eteni pitkään maalittomana. BB-88 hallitsi mutta Dynamon paras pelaaja, maalivahti Ilari Nykänen, esitti hyviä otteita. Toisen erän loppupuolella Mikko Salonen vei Matti Korhosen syötöstä BB:n 3-1 johtoon. Tilannetta edelsi hyvin pelattu alivoima ja maali tuli heti, kun saatiin täysi miehitys kaukaloon.

Mutta viimeisessä erässä Kosken Dynamo rankaisi, kun kotijoukkue kärsi päivän toisen kahden minuutin rangaistuksensa.Tilanne oli tiukka 3-2 ja Dynamollakin oli jonkinlaisia maalipaikkoja. Helpotuksen tilanteeseen toi ajassa 53.29 Dynamon ottama sen ainoa jäähy. Sysmäläisylivoimalle riitti parikymmentä sekuntia ja pallo oli Dynamon maalissa. Tekijä oli Matti Korhonen ja syöttäjä Teemu Vettenranta. 4. maali helpotti ja viiden viimeisen minuutin aikana Petteri Häkkinen maalasi vielä kahdesti ja näin ottelu päättyi numeroihin 6-2.

Ottelu oli kaikkiaan "pakkovoiton paikka", sen verran vaisua oli vastustajan tekeminen. Joukkueena BB onnistui hyvin vaikka tehokkaampiakin iltoja on nähty. Mainittava on kolmosketjun hyvä suoritus. Se pelasi tärkeitä vaihtoja ja antoi huiliaikaa kahdelle kärkiketjulle. Illan tehokkain oli Matti Korhonen pistein 2+2. BB-88 on sarjassa kolmannella sijalla eikä matkaa Top Teamiin ole kuin kolme pistettä. Sarja jatkuu viikon päästä paikalliskamppailulla Vierumäellä SB Heinolan vieraana. Tuon pelin jälkeen onkin kaikki kohdattu kertaalleen. Ennen joulua pelataan vielä kevätkierroksen avauspeli, kun sarjanousija Tyrin Kaiken saapuu 12.12. Areenalle. Pisteet näistä kotiin ja sysmäläisjoukkueen syksy on ollut vahvasti plusmerkkinen. Keskitalvella on edessä useita hankalia ja

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023