Uutiset

PHSB oli tehokkaampi paikallispelissä

07.02.2016

Bandy Boys -88:n miehet pelasivat perjantai-iltana jälleen 2. divaria kotikentällä pienen tauon jälkeen. Vastaan tuli lahtelainen PHSB, joka taistelee sarjan kärkitiloista. Hikinen iltapuhde oli siis edessä, jotta pisteitä olisi saatu plakkariin. Peli oli tapahtumarikas. Pelillisesti sysmäläiset pärjäsivät ihan hyvin mutta tehokkuudessa oli eroa. Kotijoukkueen puolustaminen oli sen verran hataraa, että PHSB pääsi maalintekoon melko helposti. Kun lisäksi ottelun alkupuoliskon hyvistä paikoista  palloa pommitettiin lahtelaispeittoon tai maalikehyksiin, pääsi vierasjoukkue karkumatkalle. Viimeinen erä oli hurlumheitä, missä maaleja syntyi molempiin päihin. Loppunumeroiksi jäivät lahtelaisvoitto 7-13 (1-3, 2-3, 4-7).

Kotijoukkueen alku oli hyvä ja pelissä oltiin heti mukana. Sysmäläisten parhaimmistoa ollut Lauri Palvaila pommitti BB:n johtoon. Erän vei silti vierasjoukkue 1-3. Tärkeän johtomaalin se teki ylivoimalla. BB-88:lle ei taas kelvannut edes tyhjä maali vaan pallo toimitettiin sen edestä seinille. Ottelun ehdottomasti parhaita oli myös lahtelaisveskari Ville Vilen. BB:n monivuotinen veräjänvartija nollasi lukuisia hyviä sysmäläispaikkoja.

Toisessa erässä PHSB ennätti jo 1-6 johtoon. Kaukovetoja ei saatu peitettyä ja ne upposivat hieman helpon näköisesti. Tuomarien määräämä sysmäläisiä ihmetyttänyt filmausjäähy toi vastustajille kuudennen maalin. BB-88 turvautui maalivahdin vaihtoon. Otetta saatiinkin entistä paremmin ja myös tulosta tuli kahden maalin verran.

Kun ajassa 42.36 Timo Siltanen kavensi ensimmäisen PHSB-rangaistuksen aikana 4-6:een vaikutti tilanne jo hyvältä. Peliin oli saatu hyvä ote. Mutta sitten ottivat lahtelaisten kärkipelaajat isoa roolia ja viimeistelivät taidolla kaksi maalia. Seuraavaksi maaliin vaihdetun Oskari Peltolan taakse pallo pomppi huonolla tuurilla omasta pelaajasta ja tilanne olikin yhtäkkiä 4-9. Viimeisen 10-minuuttisen aikana maaleja tehtailtiin urakalla mutta kunnon taistelua voitosta ei enää tullut.

Ottelun lopun kiistanalaisten tapahtumien vuoksi kotijoukkueelle tuomittiin peräti 41 jäähyminuuttia. Ottelun loputtua pallo osui tuomariin mutta edes tuomariston mielestä asiassa ei ollut tahallisuutta. Silti tilanteessa näytettiin punaista korttia. Outoa tilannetta käsitellään vielä liiton kurinpitoelimissä. Peleistä on nyt taukoa, kunnes 21.2. mennään kärkijoukkue Hatsinan vieraaksi. Tilanne sarjassa on tiukka. BB-88 on seitsemäntenä viimeisen suoran säilyjän paikalla. Voima on pisteen ja KoRe kahden päässä takana. Sudet jää lähes varmasti viimeiseksi pudoten suoraan.