Uutiset

Hatsina vei pisteet Sysmästä

22.11.2015

Perjantainen miesten 2. divarin salibandykamppailu BB-88:n ja mikkeliläisen Hatsinan kesken oli tapahtumarikas ja kesti noin 2 h 15 min. Joukkueet väänsivät tiukasti viimeksi maaliskuussa lohkon pudotuspeleissä. Silloin sysmäläisjoukkue oli vähällä yllättää runkosarjan voittaneen Hatsinan. Perjantaina Päijänne-Areenalla ei voittajasta ollut epäselvyyttä tasaisen ensimmäisen erän jälkeen. Toinen erä oli, kuten joskus ennenkin, BB:lle erittäin vaikea ja mikkeliläiset taas nostivat tasoaan huomattavasti. Heidän onnistumisprosenttinsa oli ihailtavan hyvä. Viimeisen erän maalijuhlassa ei BB enää tuntumaan päässyt. Niinpä pisteet lähtivät Mikkeliin lukemin 8-14 (2-2, 0-6, 6-6).
 Jälkipuheitakin aiheuttaneet tapahtumat alkoivat heti 21 sekunnin jälkeen. Hatsinalaispelaaja otti erittäin kovaa nopeaan nousuun lähtenyttä sysmäläispakkia. Tuomareiden antama kaksi minuuttia oli pahannäköisestä tilanteesta minimi, mutta olisi tilanteesta enemmänkin voitu antaa. Onneksi loukkaantumiselta vältyttiin ja Timo Vettenranta vei BB:n johtoon ylivoimalla ajassa 1.58. Erässä Hatsina otti maalin johdon, kun sysmäläisittäin harmittavasti pallo pomppi omista pelaajista kahdesti verkkoon. Tasoituksen 2-2:een laukoi vastustamattomasti Teemu Vettenranta. Avauserässä peli oli jonkin aikaa poikki ja ambulanssiakin tarvittiin Hatsinan Tegelbergin ja BB-88:n Juho Heinosen kolautettua päänsä yhteen. Tilanne oli tahaton kamppailutilanne. Erän loppuun BB:lle annettiin hieman merkillinen kaksiminuuttinen. Tuomio ei ollut oikein linjassa alun ruman lonkkataklaukselta näyttäneen tilanteen kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin avannut pelin hyvin ilman tappiota pelanneen mikkeliläisjoukkueen kanssa.
 Toisen erän alkuun Hatsinan onnistui hyödyntää ylivoimansa. Erässä meni sysmäläisittäin kaikki pieleen. Tuomarien vihellykset kuumensivat pelaajia ja sysmäläiskatsomoa. BB:n peli meni lukkoon. Hatsina taas käytti etsikkoaikansa. Se teki kuusi maalia. Kolme tuli ylivoimalla ja ottelu jatkui kiihkeänä. Jääpussejakin tarvittiin mikkeliläisen loukattua ikävännäköisesti polvensa ja sysmäläispuolustaja sai taas tällin päähänsä. Erän lopussa tilanne oli murheellinen 2-8 ja edellisen pelin kokemukset mielessä sysmäläispeli oli jäässä.
 3. eräkin alkoi mikkeliläistahdissa. Erän puolivälissä Hatsina syyllistyi jälleen ylikoviin otteisiin ja sysmäläishyökkääjä taklattiin päin maalikehikkoa. Tästä tuli aiheellinen 5 minuutin rangaistus. BB aloitti ylivoiman tehokkaasti mutta se päättyi kun tuomarit laittoivat sysmäläispelaajan kakkoselle. Maaleja erässä lapioitiin kuusi kappaletta molempien toimesta, joten tapahtumia riitti. Spekuloitavaa jäi siitä olisiko ylivoimaa kannattanut heti lähteä pelaamaan kuudella ilman maalivahtia. Kotijoukkueen saama runsaampi jäähymäärä ihmetytti sysmäläisittäin, vastasihan Hatsina pelin rumimmista tempuista. Umpisurkean toisen erän vuoksi ei voittajasta epäselvyyttä jäänyt ja loppulukemat olivat siis 8-14.
 Teemu Vettenranta naputti perustehot 2+2. Muita maalintekijöitä olivat Timo Vettenranta, Timo Siltanen, Mikko Salonen ja Onni Långström. Hatsina hyppäsi voitolla sarjan kärkeen. BB-88 on kärjen vauhdista jäänyt ja voi keskittyä taisteluun sarjapaikasta tasaisessa lohkossa. Pelit jatkuvat 28.11. Hämeenkoskella Dynamon vieraana.