Uutiset

Sarjakärki oli BB-88:a tehokkaampi

31.10.2015

Perjantai-iltana Päijänne-Areenalla kohtasivat salibandyn miesten 2. divarin merkeissä BB-88 ja lappeenrantalainen PoNoVo. Se on tuttu vastustaja todella pitkältä ajalta ja lappeenrantalaisia vastaan syntyy aina mukavia ja tunteikkaita vääntöjä. Liigakaupungista tasoa löytyy ja PoNoVo oli aloittanut kautensa neljällä voitolla. Voittoputki jatkui myös Sysmässä mutta peli olisi tehokkaamman illan sattuessa voinut hyvin kääntyä kotijoukkueellekin. Nyt PoNoVon maalivahti Jari Karhu ja hyvin peittoja napsinut puolustus piti BB:n ilman maaleja pitkälle kolmanteen erään asti. Ottelun loppunumerot olivat 4-6.

Ottelun alku oli heikko ja hieman huolimattoman pelaamisen jälkeen PoNoVo meni 0-1 johtoon jo ajassa 1.55. Peli oli tasaista ja molemmissa päädyissä maalivahdit olivat vireessä. Seuraavaa maalia jouduttiinkin odottamaan hämmästyttävän kauan. Tuskin koskaan BB:n peleissä on edetty yhdellä tehdyllä maalilla reilusti yli pelin puolivälin. Perjantaina se tapahtui. Kumpikaan ei saanut vastustajan puolustusta yllätettyä edes ylivoimalla. Kotijoukkueella oli yksi avopaikka ja runsaasti puolustukseen kilpistyneitä tilanteita. Huonona ei sysmäläisten peliesitystä mitenkään voinut pitää lukuunottamatta maalien puutetta. Vasta ajassa 37.43 PoNoVo teki toisen maalin, kun pallo pudotettiin hienosti alas. Tekomaali ja kohta perään joukkue johti jo 0-3 samantyyppisellä maalilla.

Kolmas erä alkoi siis selvässä vierasjohdossa. BB:n maalinteon tuska jatkui vielä päätöserän alussakin. Vierailijat menivät jopa 0-4 johtoon. Ajassa 47.04 sysmäläisihme tapahtui ja pallo saatiin Lappeen poikien verkkoon. Tekijä oli Mikko Salonen. Tästä peliin saatiin lisää virtaa ja Teemu Vettenranta kavensi 2-4:ään tasavajaalla ajassa 51.00. Lopussa maaleja tehtailtiin vielä alunkin edestä mutta kahta maalia lähemmäs eivät Sysmän pojat päässeet.

PoNoVo teki yhden tyhjiin ja viisi sekuntia ennen loppua Timo Vettenranta pääsi veivaamaan loppulukemiksi 4-6.

Sarjakärki olisi ollut Sysmän illassa kaadettavissa mutta teho ei nyt riittänyt PoNoVon onnistuessa puolustuspelissään. BB:n pelaajista Timo ja Teemu Vettenranta sekä Lauri Palvaila tekivät kaksi tehopistettä. Sarjassa on nyt pieni tauko ja sitä jatketaan Lahdessa PHSB:n vieraana 14.11. Tauko tulee pienelle ringille sopivaan aikaan, ovathan cupin pelit olleet myös kuormittamassa lokakuussa. Toivottavasti Lahdessa on ehjä ja täysi miehistö haastamassa sarjan hyvin aloittaneet PHSB:n pelurit.